Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Співпраця з органами місцевого самоврядування

опубліковано 12 лютого 2024 о 11:57

Днями відбулась робоча зустріч начальника Острозької ДПІ Головного управління  ДПС у Рівненській області В’ячеслава Штейбарта з начальником відділу землекористування Острозької ОТГ Іриною Гордєєвою та начальником управління архітектури та містобудування Віктором Савчуком.

Учасники зустрічі обговорили питання наповнення бюджету громади в поточному році, сплати заборгованих сум до бюджетів, питання порядку надання інформації щодо змін по землекористувачах, приведення у відповідність облікових даних платників плати за землю, питання повного обліку земельних ділянок та землекористувачів, а також обговорено зміни та новації податкового законодавства.

Зокрема, начальник податкової інспекції зауважив, що майнові податки – податок на нерухомість, земельний і транспортний податки та МПЗ - є одними з основних джерел наповнення місцевого бюджету, а власниками майна є, в основному, громадяни – мешканці громади. Тому органам місцевого самоврядування та податковій службі необхідно спільно працювати в напрямку забезпечення сплати фізичними особами майнових податків та недопущення виникнення податкового боргу з вказаних податків. Водночас обговорили можливі шляхи роботи з громадянами, у яких вже виник податковий борг.

В’ячеслав Штейбарт поінформував присутніх про стан погашення заборгованості перед місцевим бюджетом. Також повідомив про кампанію щорічного декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, та звернув увагу на необхідності залучення до декларування доходів осіб, які надають послуги по обробітку земельних ділянок та які отримували доходи від реалізації сільськогосподарської продукції.

Крім того, було розглянуто питання щодо встановлення коєфіцієнту індексації нормативної грошової оцінки земель за 2023 рік, який необхідно врахувати платникам земельного податку  при подачі до 20 лютого 2024 року податкової декларації з плати за землю

 Насамкінець В’ячеслав Штейбарт розповів про сучасні нововведення та електронні сервіси ДПС, зокрема Електронний кабінет платника та застосунок «Моя податкова», за допомогою яких платники податків мають можливість листуватися з податковою, подавати податкову звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, довідку про суми отриманих доходів та сплачених податків, переглянути повідомлення-рішення на сплату майнових податків, подати декларацію про майновий стан і доходи за 2023 рік та для отримання податкової знижки тощо.     

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу InfoTAX