Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Демидівській ДПІ відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо особливостей кампанії декларування доходів громадян

опубліковано 12 лютого 2024 о 11:59

Нещодавно у Демидівській ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо особливостей кампанії декларування доходів громадян та можливості подання декларації за допомогою електроних сервісів ДПС. На запитання платників податків відповідала начальник ДПІ Валентина Рачинська.

Під час «гарячої лінії» додзвонювачів цікавили особливості кампанії декларування доходів, зокрема були запитання щодо порядку оподаткування і декларування спадщини; наданого в оренду та проданого майна; термінів сплати задекларованого податку; чи включається до складу податкової знижки сума коштів, перерахованих у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям; як змінилася форма податкової декларації.

Валентина Рачинська детально роз’яснила які основні підстави для подання податкової декларації про майновий стан і доходи, звернула увагу, що громадяни, які впродовж минулого року отримували доходи, з яких при їх нарахуванні чи виплаті податок не утримувався, зобов’язані задекларувати такі доходи до 1 травня 2024 року. Також наголосила, що суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року. 

Начальник ДПІ акцентувала увагу, що громадяни, які отримували іноземні доходи та перебувають за кордоном, можуть надіслати декларацію поштою або в електронній формі. Та поінформувала як подавати декларацію в електронній формі через Електронний кабінет. 

Посадовець звернула увагу додзвонювачів, що для спрощення процедури декларування доходів для громадян Державною податковою службою України запроваджено новий сервіс – передзаповнення декларації про майновий стан і доходи, який доступний в Електронному кабінеті. За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді. Крім того для подання декларації громадяни також можуть скористатися мобільним застосунком «Моя податкова».   

Усі платники, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали фахові відповіді на запитання щодо заявленої тематики

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»