Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості декларування доходів громадян за 2023 рік розповіли у Володимирецькій ДПІ

опубліковано 13 лютого 2024 о 10:06

Днями начальник Володимирецької  ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Наталія Десятник провела практикум з питань щорічного декларування доходів громадян.

Насамперед посадовець зазначила, що декларування доходів громадян передбачає подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи: громадянами, які отримали у звітному 2024 році доходи, з яких не сплачено податок на доходи фізичних осіб; громадянами, які бажають використати своє право на податкову знижку.

Податківець також зауважила, що обов’язок подати податкову декларацію про майновий стан і доходи виникає у громадян, які протягом звітного року отримували:  доходи не від податкових агентів  - це можуть бути спадщина, подарунки, доходи від надання в оренду рухомого/нерухомого майна іншій ФО, надання інших послуг/робіт, продажу/обміну майна, тощо; іноземні доходи;  доходи, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування та в інших випадках, передбачених законодавством.

Під час заходу Наталія Десятник поінформувала, що громадяни, які відповідно до вимог Податкового кодексу України зобов’язані подати податкову декларацію, подають її до 01 травня року, що настає за звітним. Громадяни, які бажають використати своє право на податкову знижку, податкову декларацію подають до 31 грудня (включно) року, наступного за звітним.

Посадовець також розповіла платникам про подання щорічної декларації про майновий стан і доходи через електронні сервіси ДПС, а також про переваги використання безкоштовного електронного застосунку від ДПС «Моя податкова».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»