Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Основні аспекти кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, та електронні сервіси ДПС, які спрощують процес подання декларації про майновий стан і доходи

опубліковано 13 лютого 2024 о 11:04

Нещодавно у Гощанській ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Основні аспекти кампанії  декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, та електронні сервіси ДПС, які спрощують процес подання декларації про майновий стан і доходи». На запитання платників податків відповідала очільниця ДПІ Галина Бондарчук.

В ході спілкування дозвонювачі запитували хто подає декларації про майновий стан і доходи. Посадовець відповіла, що Податковим кодексом України передбачено, що податкову декларацію про майновий стан і доходи подають: фізичні особи – підприємці (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) та фізичні особи, які здійснюють незалежну професійну діяльність – до 01 травня року, наступного за звітним;  громадяни, у яких виникає обов’язок щодо подання податкової декларації до 01 травня року, наступного за звітним. Посадовець також поінформувала про випадки звільнення від обов’язку подання податкової декларації незалежно від виду й суми отриманих доходів платниками податку.

Дозвонювачі дізналися, що в електронній формі податкову декларацію можна подати на сайті ДПС України в особистому електронному кабінеті платника податків. Для зручності платників податків ДПС в особистому електронному кабінеті розміщено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», що надає можливість часткового автоматичного предзаповнення декларації на підставі даних Державного реєстру фізичних осіб – платників податку та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

Податківець також розповіла: які строки подання декларації; коли вводиться в дію нова форма податкової  декларації  про майновий  стан і доходи; хто подає декларацію про майновий стан і доходи за минулий рік з метою отримання податкової знижки та ряд інших запитань.

Платники податків, які зателефонували на «гарячу лінію», отримали фахові відповіді на всі запитання щодо заявленої тематики.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»