Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майнові податки рівнян поповнили бюджет громади на понад 55 мільйонів гривень

опубліковано 18 квітня 2024 о 11:14

Упродовж січня-березня 2024 року юридичні та фізичні особи Рівного спрямували до місцевих бюджетів 55,4 млн гривень майнових податків. Цей показник перевищив відповідні надходження  минулого року на 8,5 млн гривень.

Зокрема, громада отримали в розпорядження майже 18 млн гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 37,2 млн гривень плати за землю та  250 тис гривень транспортного податку.   

Нагадуємо, що сплачені майнові податки у повному обсязі зараховуються до бюджету громади, на території якої знаходиться об’єкт оподаткування.

Лише за умови сумлінного виконання обов’язків усіма платниками податків громади матимуть кошти для підтримання у належному стані об’єктів критичної інфраструктури, фінансування соціальної сфери та потреб оборони.

Насамперед, громадянам, які володіють нерухомістю та земельними ділянками, варто провести звірку щодо належним їм об’єктів і нарахованих податкових платежів через Електронний кабінет або мобільний застосунок «Моя податкова» та пересвідчитись у відсутності податкової заборгованості перед бюджетом.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»