Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легальні доходи дубенчан додали місцевому бюджету 43,4 млн гривень ПДФО

опубліковано 18 квітня 2024 о 11:12

Оподаткування легальних доходів жителів м. Дубно посприяло надходженню у січні-березні 2024 року до місцевого бюджету громади 43,4 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

До державного бюджету надійшло 86,4 млн гривень даного платежу.

Загалом, упродовж трьох місяців 2024 року, дубенчани перерахували до бюджетів 129,9 млн гривень податку на доходи фізичних осіб.

Податківці наголошують, що податок на доходи фізичних осіб – це загальнодержавний податок, що сплачується з доходів фізичних осіб (громадян-резидентів) і нерезидентів, які отримують доходи з джерел їх походження в Україні.

Базова ставка податку на доходи фізичних осіб складає 18 відсотків з доходів, нарахованих (виплачених, наданих), у тому числі, у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами.

Нагадаємо, що триває кампанія декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році, в рамках якої  громадяни, котрі отримали доходи, з яких торік  не сплачено податок на доходи фізичних осіб та військовий збір, мають подати Річну податкову декларацію про доходи в строк до 1 травня 2024 року.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX