Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Гаряча лінія» в Дубенській ДПІ з питань застосування РРО/ПРРО

опубліковано 22 квітня 2024 о 11:20

Нещодавно за участі начальника Дубенської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області Світлани Цимбалюк відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо застосування РРО/ПРРО. 

Під час спілкування з  платниками податківець звернула увагу, що суб’єкти господарювання можуть самостійно та за власним бажанням обрати класичний або програмний РРО, в залежності від своїх функціональних потреб та фінансових можливостей.

Платникам, які бажають встановити програмний РРО, фахівець детально роз’яснила послідовність дій для реєстрації ПРРО та наголосила, що для програмних РРО передбачено виключно онлайн реєстрацію в контролюючому органі.

Також платники запитували чи можливо в ПРРО редагувати ціни. Посадовець роз’яснила, що редагування у програмному реєстраторі розрахункових операцій (далі - ПРРО) цін товарів здійснюється шляхом редагування номенклатури товарів. Користувачу необхідно перейти у меню «Довідники», обрати необхідний товар для редагування, натиснути на обраний товар лівою кнопкою миші або навпроти обраного товару натиснути на іконку для редагування у режимі налаштування та внести необхідні зміни. Підрозділ «Перегляд, редагування та видалення номенклатури» розділу «Довідник номенклатури» керівництва користувача ПРРО.

Серед іншого платники цікавились чи можна провести через РРО операцію повернення коштів за отриманий товар, якщо розрахунок здійснювався через інший класичний РРО. Світлана Цимбалюк проінформувала, що суб’єкт господарювання може провести через реєстратор розрахункових операцій (далі – РРО) операцію повернення коштів за отриманий товар, якщо розрахунок здійснювався через інший класичний РРО, лише за умови якщо таким суб’єктом господарювання буде забезпечено ідентифікацію попередньо створеного розрахункового докуемнта та проведено реєстрацію від’ємного значення на суму повернення товару. В інших випадках така можливість відсутня.

Кожному платнику, який зателефонував на «гарячу лінію», надано повну та вичерпну відповідь.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»