Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За можливість користування надрами платники Дубенського району сплатили до бюджету 610 тис гривень

опубліковано 22 квітня 2024 о 11:23

Впродовж першого кварталу поточного року за користування надрами для видобування корисних копалин платники податків Дубенського району до бюджетів всіх рівнів сплатили 610 тис гривень рентних платежів. В порівнянні з надходженнями минулого року цьогорічна сплата зросла на 92 тис гривень.

Із загальної суми до державного бюджету направлено 393 тис гривень та, відповідно, 217 гривень - до місцевих бюджетів громад. 

Нагадуємо, що базовий податковий (звітний) період для рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (за винятком рентної плати за користування надрами для видобування вуглеводної сировини) дорівнює календарному кварталу.

Платник рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (крім рентної плати за користування надрами для видобування вуглеводної сировини) протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу, подає до контролюючого органу декларацію з рентної плати та додаток з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин: 

     за місцезнаходженням ділянки надр, з якої видобуті корисні копалини, у разі розміщення такої ділянки надр у межах території України;

     за місцем обліку платника рентної плати у разі розміщення ділянки надр, з якої видобуто корисні копалини, в межах континентального шельфу та/або виключної (морської) економічної зони України.

Слід зазначити, що у разі якщо місце обліку платника рентної плати не збігається з місцезнаходженням ділянки надр, платник рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин подає за місцем податкової реєстрації платника або уповноваженої особи копію податкової декларації та копію платіжного документа про сплату податкових зобов’язань з рентної плати.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»