Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про подання повідомлення за формою №20-ОПП говорили у Костопільській ДПІ

опубліковано 24 квітня 2024 о 09:46

Днями у Костопільській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  головний державний інспектор Галина Крока провела для відвідувачів Центру обслуговування платників тренінг з питань заповнення та подання повідомлення за формою 20-ОПП.

В ході навчання посадовець поінформувала, що відповідно до норм податкового законодавства платник податків зобов‘язаний стати на облік у відповідних контролюючих органах за основним та неосновним місцем обліку. Також платник податків зобов’язаний повідомляти контролюючі органи за основним місцем обліку про всі об’єкти оподаткування та об’єкти пов’язані з оподаткуванням шляхом подання повідомлення за формою №20-ОПП.

Податківець наголосила, що повідомлення за формою №20-ОПП про об’єкти оподаткування або об’єкти, які пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, відповідно до Порядку, подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації , відкриття чи створення до контролюючого органу  за основним місцем обліку платника податків.

Разом з тим Галина Крока відмітила, що повідомлення за формою №20-ОПП з оновленою інформацією платник податків надає до контролюючого органу за основним місцем обліку у разі зміни відомостей про об‘єкт оподаткування. Це може бути зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану об‘єкта оподаткування.

Вона також детально розповіла учасникам заходу про випадки, у яких суб’єкт господарювання не повинен подавати повідомлення за ф.№20-ОПП.

Насамкінець посадовець на прикладах ознайомила платників з порядком заповнення повідомлення за формою №20-ОПП та повідомила про відповідальність за його неподання.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»