Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання

опубліковано 24 квітня 2024 о 09:50

Днями у Здолбунівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій суб’єктами господарювання». На запитання платників відповідала очільниця ДПІ Оксана Редчиць.

Під час «гарячої лінії» надійшло чимало питань щодо використання програмних РРО (ПРРО).

Податківець, зокрема, на питання щодо формування діапазону фіскальних номерів роз’яснила, що для кожного ПРРО фіскальним сервером формується окремий діапазон фіскальних номерів, що присвоюються електронним документам під час роботи ПРРО в режимі офлайн. Перша порція зарезервованих номерів Діапазону для ПРРО формується фіскальним сервером автоматично на запит ПРРО для отримання резервних номерів, який є службовим документом, створення якого ініціюється відповідною командою ПРРО, або у відповідь на службовий документ з типом «Відкриття зміни», сформований та направлений до фіскального сервера. Відповідь фіскального сервера на запит ПРРО містить перелік фіскальних номерів з Діапазону. Відповідь фіскального сервера на службовий документ з типом «Відкриття зміни» містить номер офлайн сесії та перелік фіскальних номерів з Діапазону.

В ході спілкування додзвонювачі дізналися, що діапазон, який видається для роботи ПРРО в режимі офлайн, складається з переліку конкретних зарезервованих за ПРРО фіскальних номерів. Зарезервований за ПРРО фіскальний номер, що присвоюється електронним документам, формується як унікальний набір літер і цифр або цифр, розділених крапками.  

Платники також дізналися про порядок реєстрації РРО/ПРРО; реквізити, які обов’язково мають бути зазначені у фіскальному чеку; розміри штрафних санкцій за невидачу фіскального чеку чи здійснення торгівлі без РРО.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua