Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роз’яснення щодо декларування доходів громадян під час сеансу «гаряча лінія» в Демидівській ДПІ

опубліковано 24 квітня 2024 о 10:23

В Демидівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»  з питань декларування доходів громадян. На запитання платників податків відповідала  начальник ДПІ Валентина Рачинська.

Під час «гарячої лінії» посадовець поінформувала, що кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року, вже вийшла на фінішну пряму та нагадала про перелік доходів громадян, які підлягають обов’язковому декларуванню, зауваживши, що податкову декларацію про майновий стан і доходи потрібно заповнити і подати громадянам до 1 травня 2024 року. Також повідомила про терміни сплати податкових зобов’язань, визначених у декларації. 

Під час телефонного спілкування Валентина Рачинська повідомила і про можливість отримання податкової знижки за понесеними витратами впродовж минулого року. Вона наголосила, що отримання податкової знижки можливе за умови отримання фізичною особою заробітної плати та сплати ПДФО. Таким правом громадяни можуть скористатися упродовж усього 2024 року. 

Окрім того, фахівець роз’яснила порядок реалізації права на податкову знижку. А саме, які витрати дозволені для включення до податкової знижки, перелік документів, що надаються громадянами, та порядок проведення перерахунку. 

Також начальник ДПІ акцентувала увагу на електронних сервісах ДПС України, зокрема, на сервісі Електронний кабінет платника, де є можливість заповнити, подати податкову декларацію засобами електронного зв’язку в електронній формі, автоматично перевірити її на наявність арифметичних помилок та надіслати до контролюючого органу. Та проінформувала про можливість подання декларації через мобільний застосунок «Моя податкова».

Посадовець звернула увагу, що дані сервіси є цілком безкоштовними та знаходяться у вільному доступі в мережі Інтернет. При цьому можна користуватися відкритою частиною, що доступна для усіх, а також закритою, що вимагає використання електронного ключа. 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX