Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети громад Острожчини  отримали  від податку на нерухоме майно майже 700 тис гривень

опубліковано 24 квітня 2024 о 10:25

Упродовж трьох місяців 2024 року до місцевих бюджетів громад Острожчини надійшло 696 тис гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 256 тис гривень більше, ніж у січні-березні минулого року.

Переважну частину надходжень отримано від юридичних осіб, які перерахували 396 тис гривень податку на  нерухомість.  В свою чергу, фізичні особи поповнили скарбниці місцевих громад, сплативши 300 тис  гривень.

 Нагадаємо, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад.

Ставка податку на нерухомість встановлюється органами місцевого самоврядування залежно від типу об’єктів та їх місцезнаходження у відсотках до мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, та не може перевищувати 1,5 відсотка за 1 квадратний метр.

Звертаємо увагу, що платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через  Електронний кабінет. Щоб стати користувачем електронних сервісів ДПС треба отримати електронний цифровий підпис, зареєструватися на вебпорталі ДПС і в будь-який зручний час переглядати інформацію щодо нарахування та сплати податків з персонального комп’ютера чи гаджета. Також провести звірку можна скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова».

Крім того, інформацію щодо нарахованих податкових зобов’язань можна отримати у Центрі обслуговування платників  Острозької ДПІ.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»