Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання щодо декларування доходів громадян

опубліковано 25 квітня 2024 о 10:47

Днями у Березнівській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській  області відбувся черговий сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Актуальні питання щодо декларування доходів громадян». На запитання платників податків відповідав очільник ДПІ Вячеслав Мотруніч.

Під час «гарячої лінії» було надано роз’яснення стосовно декларування доходів, отриманих від надання в оренду майна іншій фізичній особі,  від операцій з продажу рухомого та нерухомого майна, спадщини, надання послуг з обробітку землі та ряд інших. 

Очільник ДПІ  розповів про  особливості отримання податкової знижки за навчання дітей, страхування життя членів сім’ї та за сплату орендної плати за житло внутрішньо переміщеними особами. Платники податків цікавилися які терміни подання декларації для реалізації права на податкову знижку, які категорії громадян можуть на неї претендувати тощо. 

Посадовець звернув увагу додзвонювачів на нову форму податкової декларації, яка передбачає виокремлення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб при визначенні мінімального податкового зобов’язання фізичними особами – підприємцями (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування) – власниками, орендарями, користувачами на інших умовах (в тому числі на умовах емфітевзису) земельних ділянок, віднесених до сільськогосподарських угідь. 

Разом з тим громадяни цікавилися як подати декларацію про майновий стан і доходи через електронні сервіси ДПС, зокрема через мобільний застосунок «Моя податкова».

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані кваліфіковані роз’яснення в межах чинного законодавства.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»