Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Костопільській ДПІ триває інформаційна кампанія щодо декларування доходів громадян

опубліковано 25 квітня 2024 о 11:06

Днями у Костопільській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  головний державний інспектор Галина Крока провела для відвідувачів Центру обслуговування платників тренінг з питань декларування доходів громадян, одержаних у 2023 році.

В ході навчання посадовець, насамперед, наголосила, що до завершення кампанії декларування доходів громадян залишились зовсім мало часу. Громадяни, які отримували у 2023 році доходи, що не були оподатковані, мають до 1 травня 2024 року подати податкові декларації про майновий стан і доходи та сплатити у відповідні терміни податкові зобов’язання.

Також поінформувала  хто саме має прозвітувати про отримані доходи, щоб не отримати штраф, та надала відповіді на питання, які найчастіше турбують декларантів.

Посадовець наголосила, що подати декларацію в електронній формі можна скориставшись приватною частиною Електронного кабінету. У режимі «ЕК для громадян» електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи» дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. При складанні декларації в Електронному кабінеті платника здійснюється часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей про отримані доходи, наявних у Державному реєстрі фізичних осіб, та відомостей про обʼєкти нерухомого чи рухомого майна.

 

Разом з тим фахівець надала практичну допомогу учасникам тренінгу у їх прагненні виконати свій конституційний обов’язок перед державою – своєчасно задекларувати свої доходи, отримані впродовж 2023 року.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»