Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування доходів громадян говорили у Рокитнівській ДПІ

опубліковано 26 квітня 2024 о 10:45

Днями начальник Рокитнівської ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  Ніна Ковалевич провела  з платниками податків практикум  щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2023 році.

В ході навчання платники податків цікавилися граничними строками сплати податкових зобов’язань, визначених у податковій декларації про майновий стан і доходи. Посадовець зазначила, що протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації про майновий стан і доходи – для фізосіб – підприємців та фізичних осіб, стосовно яких проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності фізичної особи (крім осіб, що обрали спрощену систему оподаткування). До 01 серпня року, що настає за звітним – для громадян та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність. 

Ніна Ковалевич звернула увагу, якщо граничний строк сплати податкового зобов'язання припадає на вихідний або святковий день, останнім днем сплати податкового зобов'язання вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Разом з тим, податківець відмітила, що податкова декларація про майновий стан і доходи за 2023 рік подається за вибором платника податків за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку. 

Насамкінець очільниця ДПІ нагадала платникам про порядок заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах.

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»