Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів від платників Острожчини склали понад 927 тис гривень

опубліковано 26 квітня 2024 о 10:55

Упродовж трьох місяців 2024 року до  Зведеного бюджету платниками податків Острожчини сплачено 927,5 тис гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року надходження до зведеного бюджету цього податку зросли на 738 тис гривень.

Із загальної суми надходжень до місцевих бюджетів територіальних громад надійшло 632,4 тис гривень рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів. Відповідно до загального фонду державного бюджету - 295,1 тис гривень данного податку.

Нагадаємо, що рентна плата – загальнодержавний податок, який справляється в Україні за користування природними ресурсами. Його надходження є внеском бізнесу в економічний розвиток країни загалом, так і регіону зокрема. Здійснення підприємницької діяльності з порушеннями вимог законодавства, зокрема у сфері лісозаготівлі є неприпустимим.

Звертаємо увагу, що суб’єкт господарювання, у разі отримання спеціального дозволу (лісорубного квитка або лісового квитка) та/або укладання договору довгострокового тимчасового користування лісами є платником рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів та повинен подавати податкову декларацію з рентної плати (в частині рентної плати за спеціальне використання лісових ресурсів), вперше за квартал, у якому такий суб’єкт господарювання отримав спеціальний дозвіл (лісорубний квиток або лісовий квиток) або уклав договір довгострокового тимчасового користування лісами.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX