Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підприємства Дубенщини сплатили до бюджету майже 542 тис грн екологічного податку

опубліковано 26 квітня 2024 о 10:56

Протягом січня-березня 2024 року суб’єкти господарювання Дубенського району, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, перерахували до бюджетів усіх рівнів 541,9 тис гривень екологічного податку.

Із цієї суми 243,8 тис грн надійшло до державного бюджету та 298,1 тис грн було зараховано до спеціального фонду місцевого бюджету.

Нагадаємо, що відповідно до п.9 ст.250 Податкового кодексу України, якщо платник екологічного податку з початку звітного року не планує здійснення викидів, скидів забруднюючих речовин, розміщення відходів, утворення  радіоактивних відходів протягом звітного року, то такий платник зобов`язаний повідомити про це відповідний контролюючий орган за місцем розташування джерел забруднення та скласти заяву довільної форми про відсутність у нього у звітному році об`єкта обчислення екологічного податку. 

В іншому разі платник екологічного податку зобов`язаний подавати податкові декларації.  

Не повинні подавати заяву суб`єкти господарювання, які не мають об`єктів обчислення екологічного податку, в тому числі новостворені підприємства.

Заява подається не пізніше граничного терміну подання податкової декларації за 1-й квартал звітного року, тобто  10.05.2024 року.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»