Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості заповнення та подання відомостей про об’єкти оподаткування за формою №20-ОПП  

опубліковано 15 липня 2024 о 09:09

В Зарічненській ДПІ  Головного управління ДПС у Рівненській області відбувся телефонний сеанс «гаряча лінія» на тему «Особливості заповнення та подання відомостей про об’єкти оподаткування за формою №20-ОПП». На запитання платників відповідав виконуючий обов’язки начальник Зарічненської ДПІ  Микола Мельникович.

Під час «гарячої лінії» посадовець поінформував, що інформація про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, або через які провадиться господарська діяльність, надається шляхом подання до податкових органів за основним місцем обліку платника податків повідомлення за формою № 20-ОПП.

Також роз’яснив, що у разі зміни відомостей про об’єкт оподаткування а саме: зміна типу, найменування, місцезнаходження, виду права або стану  об’єкта оподаткування, платник податків надає до податкового органу за основним місцем обліку повідомлення за формою № 20-ОПП з оновленою інформацією про об’єкт оподаткування, щодо якого відбулися зміни.

Додзвонювачі дізналися, що повідомлення за формою № 20-ОПП подається протягом 10 робочих днів після реєстрації, створення чи відкриття об’єкту оподаткування або об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням або через які провадиться господарська діяльність.

Субєкти господарювання також розпитували: як подати форму № 20-ОПП засобами електронного зв’язку, через Електронний кабінет; в яких випадках повідомлення за формою № 20-ОПП не подається.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»