Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Костопільській ДПІ триває роз’яснювальна робота щодо проведення звірки нарахованого мінімального податкового зобов’язання

опубліковано 15 липня 2024 о 09:12

Нещодавно у Костопільській ДПІ Головного управління ДПС у Рівненській області  головний державний інспектор Галина Крока провела для громадян черговий тренінг щодо здійснення звірки даних нарахованого мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ) громадянам.

В ході навчання посадовець зазначила, що визначення загального МПЗ фізичним особам проводиться контролюючими органами за податковою адресою таких осіб. МПЗ обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, Державного земельного кадастру та/або на підставі оригіналів чи належним чином засвідчених копій відповідних документів платника податків, зокрема документів, що підтверджують право власності/користування.

Податківець роз’яснила, що платникам — фізичним особам не потрібно самостійно звітувати за МПЗ. Замість них податкова до 1 липня поточного року самостійно визначає розмір загального МПЗ і надсилає податкове повідомлення-рішення.

Фахівець звернула увагу, що громадяни, які отримали податкове повідомлення-рішення від податкової, мають сплатити визначену суму МПЗ протягом 60 днів із дня вручення. Хто не згоден із розрахунком МПЗ, має право звернутися до податкового органу для проведення звірки даних протягом 30 днів з дня вручення ППР.

Посадовець детально роз’яснила громадянам  порядок та способи проведення звірки даних щодо нарахованого МПЗ.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»