Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Острозі відбулась робоча зустріч податківців з представниками громади  

опубліковано 15 липня 2024 о 09:15

Днями в Острозькій ОТГ відбулась робоча зустріч за участі першого заступника голови ТГ Михайла Кирийчука, начальника фінансового управління Інни Кокошко, начальника відділу землекористування Ірини Гордєєвої, а також начальника Острозької ДПІ В’ячеслава Штейбарта.

У ході зустрічі посадовці опрацювали основні напрямки роботи щодо використання суб'єктами господарювання земельних ділянок без правовстановлюючих документів на землю, своєчасного проведення нормативно-грошової оцінки земель. Також учасники зустрічі вели мову щодо організації проведення інвентаризації майна та активів, здійснення заходів з погашення податкового боргу по місцевих податках і зборах тощо.

Зокрема, говорили про особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку на нерухоме майно, а також обговорили питання щодо направлення громадянам податкових повідомлень – рішень по нарахованих майнових податках та МПЗ.

В ході засідання В’ячеслав Штейбарт  докладно поінформував про особливості нарахування у 2024 році податку на нерухоме майно, земельного податку, орендної плати з фізичних осіб та мінімального податкового зобов’язання. Посадовець звернув увагу, що представникам територіальної громади необхідно переглянути діючі договори оренди, провести інвентаризацію обліку земель, сформувати уточнені бази даних платників плати за землю. А також наголосив, що лише за умови своєчасного отримання інформації від органів місцевої влади про зміни об’єктів і суб’єктів оподаткування та своєчасної реєстрації договорів оренди місцеві бюджети отримуватимуть належні надходження.

Керівник ДПІ звернув увагу на те, що податкові повідомлення-рішення щодо нарахування майнових податків можна переглянути з використанням електронного сервісу ДПС в приватній частині «Електронного кабінету платника» або скориставшись мобільним застосунком «Моя податкова». 

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»