Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларуємо доходи

опубліковано 05 лютого 2020 о 14:41

Тема декларування доходів громадян  стала провідною в ефірі «Радіо – Шанс» - начальник управління податків і зборів  з фізичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області  Людмила Кончук  ознайомила жителів Рівненщини з основними новаціями цьогорічної кампанії. Зокрема, розповіла, що з  1 січня 2020 року запроваджено оновлену форму податкової декларації про майновий стан і доходи. І кожен може обрати зручний для себе спосіб подачі такої декларації:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу.

Людмила Кончук порадила рівнянам при поданні декларації скористатись спеціальним електронним сервісом в «Електронному кабінеті», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації на підставі облікових даних платника, відомостей щодо нарахованих (виплачених) доходів, наявних в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків та відомостей щодо об’єктів нерухомого (рухомого) майна.

Також посадовець звернула увагу на види доходів, які в обов’язковому порядку підлягають декларуванню, зокрема: доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався; доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільськогосподарської продукції фізичним особам тощо); доходи у вигляді спадщини  та подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення; доходи від продажу інвестиційних активів; іноземні доходи та деякі інші, в передбачених Кодексом випадках. Та наголосила, що граничний термін подання декларації за звітний (податковий) 2019 рік – 30 квітня поточного року.

ГУ ДПС у Рівненській області