Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На охорону довкілля платники податків Рівненщини сплатили понад 14 мільйонів гривень

опубліковано 04 березня 2020 о 10:49

За два місяці 2020 року платники податків Рівненщини перерахували до бюджету 14,6 млн. грн. екологічного податку, що на 4,7  млн. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року.  З цієї суми 4,6 млн. грн. було зараховано до спеціального фонду місцевих бюджетів. Решта 9,9  млн. грн. – до загального фонду Державного бюджету України.

Як зазначають у податковій службі, екологічний податок мають сплачувати платники, діяльність яких пов'язана із викидами у атмосферу забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення навколишнього середовища, скиданням забруднюючих речовин до водних об'єктів та забруднення водних ресурсів України, розміщенням шкідливих речовин та відходів у спеціально відведених для цього місцях чи об’єктах, утворенням та/чи зберіганням радіоактивних відходів, тимчасовим зберіганням радіоактивних відходів у спеціально відведених для цього місцях.

Порядок нарахування та сплати екологічного податку визначено в розділі VІІІ «Екологічний податок» Податкового кодексу України.

Головне управління ДПС у Рівненській області