Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для рівненських студентів лекція від податківців

опубліковано 05 березня 2020 о 16:17

Майбутні менеджери та маркетологи, що навчаються в Рівненському державному гуманітарному університеті, прослухали лекцію на податкову тематику від фахівців податкової служби. Співробітники ГУ ДПС у Рівненській  області розповіли молоді про роботу Центра обслуговування платників податків. Також ознайомили зі структурою податкової служби, її функціями та сервісами для бізнесу.

Податківці розповіли студентам про системи оподаткування, ставки та терміни сплати податків. Особливу увагу було приділено роз’ясненню негативних наслідків виплати заробітної плати «в конвертах».

Значну увагу також приділили питанню декларування доходів громадян, отриманих у 2019 році. А саме, які категорії громадян зобов’язані задекларувати доходи і сплатити податкові зобов'язання та які мають право скористатися правом на податкову знижку ( в т.ч і у разі сплати платником податку коштів за здобуття освіти у вищих та середніх професійних закладах ). При цьому перша категорія громадян зобов’язана подати декларацію до 1 травня 2020 року (включно), а громадяни, які претендують на податкову знижку – до кінця поточного року. 

Цікавим для студентів стало знайомство з новітніми РРО, оновленим електронним кабінетом платника податків, який реалізований у вигляді захищеного Інтернет - порталу та працює у режимі реального часу. Фахівці податкової служби розповіли про можливості, які забезпечує цей сервіс. Це - отримання актуальної інформації щодо облікових даних,  даних особових карток, даних реєстрів, можливість подання звітності в електронному вигляді, отримання документів та довідок  тощо.

Головне управління ДПС у Рівненській області