Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Читайте у свіжому номері «Вісника» № 8/2020:

опубліковано 05 березня 2020 о 17:18

- Які наслідки для українського бізнесу у зв’язку із набранням чинності Багатосторонньою конвенцією MLI. Які положення цієї конвенції запроваджено в Україні. Як на практиці застосовується «Тест основної мети».

- Як за новими правилами здійснюватиметься фінмоніторинг. Які операції підлягатимуть фінмоніторінгу. Як виявлятимуть кінцевих бенефіціарів. Які вимоги до операції з переказу коштів. Яку відповідальність застосовуватимуть до порушніків Закону про фінмоніторинг.

- Як оподатковуватимуться доходи іноземних компаній, підконтрольні українським резидентам.

- Про вплив податкової реформи на угоди M&A в Україні. Які питання можуть виникнути в учасника угоди — продавця та до чого має бути готовий покупець.

- Детально про ключові зміни в законодавстві — у добірці «Підсумки тижня», зокрема:

  • коли вперше мають звітувати підприємства, що зобов’язані застосовувати міжнародні стандарти обліку на підставі таксоманії за міжнародними стандартами;
  • як маркуватимуться алкогольні напої та тютюнові вироби;
  • що змінилося у Положенні про реєстрацію платників ПДВ;
  • про нові правила застосування програмних РРО — роз’яснення від ДПС;
  • на скільки років продовжили дію пільгового оподаткування ПДВ в операціях з погашення боржниками з постачання товарів заборгованості перед кредиторами;
  • як за новими правилами видаватимуться спецдозволи на користування надрами.

- Огляд поточних індивідуальних податкових консультацій з ПДВ, податку на прибуток, ПДФО/ВЗ/ЄСВ, РРО, плати за землю, спрощеної системи оподаткування, ліцензування.

- Чи матиме право на податковий кредит власник імпортованого товару, якщо всі митні платежі за договором доручення сплачено посередником.

- Як з метою застосування податкових пільг довести, що нерезидент є фактичним отримувачем відсотків, нарахованих йому резидентом України за надану позику.

- Чи вважатиметься виплатою доходу, якщо нерезидент за рахунок несплачених йому процентів поповнить статутний капітал українського підприємства.

- Про правила та строки розрахунків з нерезидентами при імпорті товарів. За якими операціями банк здійснює валютний нагляд. За яких умов допускається зменшення вартості імпортованих товарів. Яка відповідальність застосовується за порушення резидентами граничних строків розрахунків.

- Черговий огляд практики Верховного Суду у податкових спорах.

- Коли звітувати, а коли сплачувати податки: календар бухгалтера на березень 2020 р.

 http://www.visnuk.com.ua/uk/issue/5740