Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Легалізація трудових відносин – основа захисту трудових прав найманих працівників

опубліковано 15 червня 2020 о 08:58

Заходи з дотримання роботодавцями законодавства про працю та при виплаті заробітної плати залишається одним із пріоритетних напрямів роботи органів податкової служби. Так, Головним управлінням ДПС у Рівненській області протягом січня – травня 2020 р. встановлено 32 випадки порушень підприємствами та фізичними особами – підприємцями виплати заробітної плати (або інших доходів) громадянам з порушенням діючого податкового законодавства. За результатами проведених перевірок додатково донараховано до бюджету 923,3 тис. грн. ПДФО, 77,5 тис. грн. військового збору та 73,6 тис. грн. єдиного внеску. Крім того виявлено використання праці 107 найманих працівників без належного оформлення трудових відносин.

«На жаль, для багатьох зарплата «у конверті» стала звичайним явищем. При цьому, нелегальне працевлаштування позбавляє працівника права не лише на достойну пенсію, а й знижує його соціальну захищеність вже сьогодні», - зазначив начальник Головного управління ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

В податковому відомстві зауважують, що податкова служба на теперішній час не ставить собі за ціль перевірити та оштрафувати. Для податкової служби найголовніше, що б працівник був офіційно оформлений, соціально захищений, а з його заробітної плати сплачувались податки і збори. Все це мають добре усвідомлювати і роботодавці, і наймані працівники.

Головне управління ДПс у Рівненській області