Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За чисте довкілля бізнес Рівненщини сплатив понад 26 мільйонів гривень

опубліковано 25 червня 2020 о 14:26

За п’ять місяців 2020 року платники екологічного податку області   сплатили до бюджетів усіх рівнів 26,8 млн. гривень, про це  повідомили в Головному управління ДПС у Рівненській області. Із загальної суми понад 8,7 млн. грн. отримали бюджети місцевих громад, ще 18,1 млн. грн. надійшло до державного бюджету.

На сьогодні у територіальних органах податкової служби регіону зареєстровано понад дві з половиною тисячі юридичних та фізичних осіб - платників екологічного податку, котрі здійснюють викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, викиди забруднюючих речовин безпосередньо у водні об’єкти, розміщують відходи у спеціально відведених для цього місцях чи на об’єктах.

«Питання збереження природного  потенціалу для країни на теперішній час є дуже актуальним і, насамперед, пов`язане зі створенням ефективних механізмів екологічного регулювання, у тому числі за допомогою екологічного податку. Адже частина збору екологічного податку є джерелом фінансування заходів, спрямованих на захист навколишнього середовища та раціональне використання природних ресурсів. Тому закликаємо платників вчасно та в повному обсязі забезпечувати сплату податку», - зазначив начальник ГУ ДПС у Рівненській області  Віталій Чуй.

Головне управління ДПС у Рівненській області