Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 110 млн. грн. рентної плати надійшло до бюджетів у січні-травні 2020 року від платників податків Рівненщини

опубліковано 30 червня 2020 о 14:31

В  Головному управління ДПС у Рівненській області повідомили, що протягом січня – травня  2020 року до бюджетів усіх рівнів від платників податків Рівненщини надійшло 109,8 млн. грн. рентної плати, що на 20,9 млн. грн., більше, ніж за відповідний період минулого року.

Так, до Державного бюджету України за 5 місяців 2019 року надійшло 48,9 млн. грн. рентної плати, відповідно до місцевих бюджетів надійшло 60,9 млн. грн.

На Рівненщині понад 500 суб’єктів господарювання зареєстровані платниками рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин.

З метою забезпечення повного обліку платників рентної плати за користування надрами фахівці фіскальної служби проводять звірки переліків суб’єктів господарювання, яким видано спецдозволи на користування надрами та дозволи на спеціальне водокористування, з переліком платників, які надають до органів ДПС податкові розрахунки.

Якщо протягом шести місяців суб'єкти господарювання не сплачують або платять рентну плату у неповному обсязі, вони можуть бути позбавлені дозволів на спеціальне водокористування та користування надрами для видобування корисних копалин. «Унікальний природно-ресурсний потенціал Рівненщини при його ефективному використанні є однією з передумов розвитку регіону та підвищення якості життя наших краян, а тенденція до зростання надходжень рентних платежів сприятиме його збереженню та відновленню»,- наголосив начальник ГУ ДПС у Рівненській області Віталій Чуй.

Головне управління ДПС у Рівненській області