Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували-відповідаємо. Що робити, якщо сплатили податок на неправильний рахунок?

опубліковано 18 серпня 2020 о 08:28

У випадку сплати податку на неправильний рахунок платнику податків необхідно написати заяву на перерахунок коштів. Для цього слід звернутися до Центру обслуговування платників чи скористатися послугою Електронного кабінету.

У заяві слід зазначити: ПІП (прізвище, ім’я, по батькові), реєстраційний номер облікової картки платника податків та місце реєстрації. Суб’єкту господарювання також потрібно вказати номер рахунку, на який були перераховані кошти, а також дату, суму та номер платіжного доручення. До заяви обов’язково додається копія документу, що підтверджує факт сплати податку. Окрім того, платнику податків необхідно вказати, куди саме перевести невірно перераховані кошти - на інший бюджетний рахунок або ж рахунок платника.

Зазначаємо, платник податків може подати заяву як в письмовій формі, особисто звернувшись до ЦОП, так і в елетронній, скориставшись сервісом Електронний кабінет за ідентифікатором форми заяви F 1302001 або у довільній формі через меню «Листування з ДПС».

Звертаємо увагу, якщо платник податків сплатив кошти на неправильний рахунок, то в інтегрованій картці платника вони відображатимуться зі спеціальним кодом «Платежі до з’ясування», тобто сума податків не буде зарахована, а до платників можуть бути застосовані штрафні санкції, передбачені Податковим Кодексом. Тож з метою уникнення помилок під час розрахунків з бюджетом необхідно обов’язково перевіряти реквізити рахунків на сайті Територіальні органи ДПС у Рівненській області у розділі «Бюджетні рахунки» або ж безпоседньо у ЦОП за місцем реєстрації.

У разі виявлення платником помилки й повторному перерахуванню коштів до завершення граничного терміну сплати на рахунок з достовірними реквізитами, штрафні санкції та пеня не застовуватимуться.