Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час семінару - про новації податкового законодавства

опубліковано 23 грудня 2020 о 10:04

У Рівному про новації податкового законодавства суб’єкти господарювання дізнавались від  податківці Рівненщини, які спільно з Дирекцією Рівненського Територіального відділення Асоціацї платників податків та науковцями НУВГП ,провели навчальний семінар.

Як зазначила в.о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній, метою продення таких зустрічей є мінімізації  ризиків порушень платниками податків законодавства у сфері оподаткування та інформування платників про основні аспекти  податкового реформування,  запобігання правопорушенням у сфері податкових відносин, державного  контролю за податками,  розрахунковими операціями  та обігом підакцизних товарів.

Під час проведення заходу говорили  про електронні сервіси ДПС, які стають все популярнішими серед платників податків  в умовах карантинних обмежень.

Також піднімались питання новацій у застосуванні РРО,  блокування реєстрації податкових накладних та  дій платника  щодо розблокування реєстрації податкових накладних, списання та відстрочення податкового боргу, пільг для платників податків які надані Законами України 1071 та 1072.

Доктор економічних наук, професор НУВГП Світлана Левицька проаналізувала вплив поточних змін регуляторного законодавства на облікове забезпечення господарської діяльності .

Також присутнім було  наголошено на комплексі заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та контроль за оформленням трудових відносин із найманими працівниками, зокрема, на необхідності дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці та  відповідальності роботодавців за порушення норм трудового законодавства.

 

фотогалерея