Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про роль податків у наповненні бюджету та податкові новації – в ефірі «Радіо-Шанс»

опубліковано 18 січня 2021 о 13:32

Про підсумки 2020 року, роль податків у наповненні бюджету та податкові новації йшла мова під час зустрічі начальника ГУ ДПС у Рівненській області Віталія Чуя з керівником «Радіо-Шанс» Сергієм Кващуком.

Під час розмови Віталій Чуй зазначив, що хоча минулий рік видався доволі напруженим, адже поширення Соvid-19 та пов’язані з ним карантинні обмеження торкнулись майже усіх платників податків, рік вдалось завершити з високими показниками і в надходженнях до бюджетів усіх рівнів утрималась позитивна динаміка. Він навів декілька цифр, зокрема, що платники податків нашого краю у 2020 році спрямували до бюджету країни майже 9,7 мільярдів гривень, що на 11 % перевищує відповідний показник 2019 року, та відзначив, що за цими  цифрами, в першу чергу - кропітка робота суб’єктів господарювання, які  є відповідальними перед державою.

Спілкуючись, керівник податкової служби області наголосив на тих змінах в законодавстві, що направлені на підтримку суб’єктів господарювання та громадян під час карантину. Зокрема, відтермінування до 2022 року обов’язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій для ІІ-IV груп платників єдиного податку, окрім ризикових сфер діяльності; звільнення «єдинників» першої групи від нарахування, обчислення та сплати єдиного податку, а також ЄСВ з грудня 2020 року по травень 2021 року; збільшення порогу обсягу податкового боргу для застосування заходів щодо його стягнення до 3060 гривень; списання податкового боргу платникам податків без подання ними заяви у разі, якщо сукупний розмір боргу платника за усіма податками і зборами не перевищує 3060 гривень та його не погашено станом на 01.11.2020 року тощо.

Також під час інтерв’ю не оминули такі теми, як використання електронних сервісів податкової служби, резерви, що дадуть можливість збільшити доходи місцевих бюджетів та низку інших.