Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Електронні сервіси – комфортні умови обслуговування платників

опубліковано 11 лютого 2021 о 15:27

Зустріч з журналістами, задля роз’яснень норм податкового законодавства та роботи органів Державної податкової служби України, завжди актуальна для фахівців Головного управління ДПС у Рівненській області. Так, під час чергового теле ефіру  в студії «UA-  Рівне» начальник управління електронних сервісів Ірина Клинова розповіла, що впровадження дистанційного спілкування шляхом надання громадянам сервісів та адміністративних послуг у режимі онлайн – це вимоги сьогодення, яким державна податкова служба приділяє першочергову увагу.

Одним із таких сервісів є Електронний кабінет. Це найбільш популярний, надійно захищений, персоналізований та зручний у користуванні електронний сервіс ДПС, який надає платнику податків можливість реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування у режимі онлайн, суттєво зменшити витрати на адміністрування податків і зробити інформацію щодо кожного платника податків доступною та прозорою.

Також вона розповіла про Єдиний рахунок для сплати податків, який  запроваджено з 1 січня 2021 року. Спосіб сплати податків через єдиний рахунок є комфортним, оскільки скорочує платникам фінансові витрати і час на формування розрахункових документів. У такий спосіб можна сплатити всі поточні платежі, податковий борг за такими платежами та недоїмку з єдиного внеску, грошові зобов'язання, які визначено на підставі податкових повідомлень-рішень.

Ірина Клинова також нагадала про те, що використання РРО підприємцями-платниками єдиного податку, відтерміновано до 1 січня 2022 року.

Проте є виключення для обов’язкового застосування РРО та/або програмного РРО для платників єдиного податку другої-четвертої груп, які здійснюють:

- реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

-реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров’я;

- реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Вона також зазначила, що у ГУ ДПС у Рівненській області щоденно працює телефон «гарячої лінії» 0362-0692-628, де суб’єкти господарювання можуть отримати відповіді на питання щодо впровадження програмних РРО.