Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про відстрочення та списання податкового боргу – в ефірі «Сфера-TV»

опубліковано 09 лютого 2021 о 16:01

Нещодавно, під час зустрічі з журналістами телеканалу «Сфера-TV»,  начальник відділу по роботі з податковим боргом у м. Рівному Богдан Бартманський розповів, що задля підтримки бізнесу в час пандемічних обмежень державою на законодавчому рівні було прийнято ряд преференцій для бізнесу – Закон України від 4 грудня 2020 року №1072-IX. Деякі із них стосувалися також і пересічних громадян. Зокрема, прийняли норму про списання платникам податкового боргу у розмірі, що не перевищував сукупно 3060 гривень станом на 1 листопада 2020 року. Інформацію про те, чи списаний податковий борг, платник може отримати в Електронному кабінеті, на веб-порталі ДПС.

Посадовець також нагадав про можливість відстрочити до 29 грудня 2021 року сплату податкового боргу, розмір якого за усіма податками і зборам та платежами, штрафними санкціями та пенею на 1 грудня 2020 року не перевищував 6800 гривень. Для того, щоб скористатися таким правом, необхідно подати заяву довільної форми до податкової служби за місцем реєстрації. «За умови своєчасної сплати, визначеної у заяві, штрафні санкції та пені нараховуватись не будуть», – наголосив Богдан Бартманський.

До преференцій належить і прощення фінансових санкцій за умови сплати основної суми податкового боргу. «Так, у випадку, коли платник грошовими коштами сплатить у повному обсязі упродовж шести місяців з дня набрання чинності Законом суму податкового боргу, який виник станом на 1 листопада 2020 року, за умови сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі, то штрафи і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого боргу, підлягають списанню як безнадійний податковий борг за заявою платника податків