Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: тривають промоакції щодо застосування підприємцями РРО

опубліковано 23 лютого 2021 о 09:59

На сьогодні на Рівненщині 29837 фізичних осіб – підприємців працюють за спрощеною системою оподаткування. З них – 5346 обрали 1 групу єдиного податку, 12987 - 2 групу, 11495  використовують 3 групу. Саме для більшості таких суб’єктів господарювання   з наступного року стане обов’язковим проведення розрахункових операцій  зі споживачами через зареєстровані реєстратори розрахункових операцій (касові апарати). 

Для того, щоб роз’яснити суб’єктам малого підприємництва хто саме та в яких випадках має застосовувати РРО, податківці проводять промоакції. Нещодавно такі роз’яснювальні кампанії відбулись для тих ФОПів, які надають платні послуги  у сфері охорони здоров’я, адже така категорія платників зобов’язана використовувати касові апарати вже з 1 січня 2021 року.

Минулого тижня податківці зустрічались з підприємцями, які здійснюють діяльність в торгово-розважальних центрах та на території ринків. Під час таких акцій фахівці податкової служби  роздають пам’ятки, розповідають про новації у застосуванні РРО, роз’яснюють відмінності між класичними та новітніми програмними РРО, ознайомлюють з новими розмірами доходів, які надають можливість підприємцям залишатися на спрощеній системі та не використовувати касові апарати.        

Головним управлінням ДПС у Рівненській області й надалі проводитимуться заходи роз’яснювального характеру, направлені на обізнаність підприємців в питаннях застосування РРО, адже такі новації спрямовані, перш за все, на захист легального бізнесу та виведення з тіньового обігу частки готівкових розрахунків та безконтрольного обігу товарів.