Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На порядку денному – розвиток цифрової економіки

опубліковано 15 квітня 2021 о 14:35

Днями Головним управління ДПС у Рівненській області було проведено онлайн-конференцію «Дистанційна взаємодія з контролюючими органами та органами влади – вимога сьогодення», учасниками якої стали викладачі та студенти 2 та 3 курсу спеціальностей "Фінанси, банківська справа та страхування" та "Облік і оподаткування"  Технічного коледжу НУВГП.

Відкриваючи зустріч, заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Надія Друзюк зазначила, що сьогодні податкова служба  максимально використовує  дистанційний формат спілкування і розвиток онлайн-сервісів  - в пріоритеті.  Цифрова трансформація в системі оподаткування спрощує процес як адміністрування, так і сплати податків. І це підтверджують майже 3 мільйони платників податків нашої країни, котрі користуються такими сервісами ДПС. Тож Надія Друзюк закликала молодь долучатись до сучасного формату спілкування та тримати руку на пульсі податкових новацій.

В ході заходу фахівці ГУ ДПС в області ознайомили учасників з напрямками роботи податківців, зосередили увагу на можливостях саме дистанційної взаємодії з податковою службою, наголосили на обов'язковості сплати податків як основного джерела формування державного та місцевих бюджетів.

Так, головний державний інспектор відділу організації роботи ЦОП та надання адміністративних послуг, електронних сервісів та електронного документообігу Галина Крат ознайомила із численними електронними ресурсами ДПС, їх функціональними можливостями, електронним кабінетом платника, продемонструвала на конкретних прикладах роботу сервісів у режимі реального часу, та розповіла про можливості програмних РРО.

Про можливості отримання податкової знижки на навчання, порядок її отримання та перелік необхідних документів розповіла Інна Яремчук - головний державний інспектор сектору пресслужби, адміністрування субсайту та комунікацій з громадськістю. Вона зосередила увагу молоді на можливості подання декларації про майновий стан і доходи в електронному вигляді.

Під час конференції відбувся активний діалог щодо впровадження IT-технології,  переваг дистанційного спілкування з контролюючими органами та новітніх викликів до аудиту та контролю.