Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За використання надр Рівненщини платники області сплатили до казни понад 28,7 млн. гривень рентної плати

опубліковано 03 червня 2021 о 12:57

За п’ять  місяців поточного року платники податків Рівненщини за користування надрами  сплатили до зведеного бюджету 28,7  млн. грн. рентних платежів, що на 5,6 млн. грн., або на 25% перевищує минулорічні надходження за аналогічний період. Із загальної суми до державного бюджету надійшло 19,5 млн. грн.  рентних платежів, до місцевих бюджетів – 9,2 млн. гривень. Про це повідомила Зоя Хоній - заступник начальника  Головного управління ДПС у Рівненській  області.

Наразі у області зареєстровано 497 підприємств, які на підставі спеціальних дозволів здійснюють видобуток корисних копалин. Базою оподаткування рентною платою за користування надрами для видобування корисних копалин є вартість обсягів видобутих корисних копалин (мінеральної сировини), яка окремо обчислюється для кожного виду на базових умовах поставки

У податковій службі області наголошують, плата за використання  природних багатств області стимулює комплексне, раціональне використання природних ресурсів, а також забезпечує збалансований розподіл коштів, отриманих від плати за природні ресурси, між державним і місцевим бюджетами.