Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про порядок застосування РРО підприємцями - платниками єдиного податку розповіли під час чергового вебінару

опубліковано 24 червня 2021 о 13:38

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області проведено черговий вебінар для  суб’єктів господарювання, під час якого начальник відділу фактичних перевірок податкової служби області Артур Головайчук розповів про  необхідність застосування реєстраторів розрахункових операцій при готівкових розрахунках.

Він нагадав, що у 2021 році фізичні особи - підприємці – платники єдиного податку ІІ – ІV груп не застосовують РРО/ПРРО, якщо обсяг їхнього доходу протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної зарплати, установленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. Тобто, граничний обсяг доходу, який не вимагає застосування РРР/ПРРО у поточному році, – 1320000 гривень. У разі перевищення цього розміру доходу застосування РРО/ПРРО є обов'язковим із першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення. У всіх наступних податкових періодах протягом реєстрації ФОП як платника єдиного податку застосування РРО/ПРРО є обов'язковим.

Він також нагадав, що незалежно від обсягів доходу фізичні особи — підприємці повинні використовувати РРО або ПРРО, якщо вони здійснюють реалізацію:

• технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

• лікарських засобів, виробів медичного призначення й надають платні послуги у сфері охорони здоров'я;

• ювелірних і побутових виробів із дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння тощо.

Враховуючи актуальність питання застосування РРО/ПРРО,  фахівці Головного управління продовжуватимуть надавати роз’яснення платникам податків в режимі он – лайн на YouTube каналі, також платники можуть  отримувати податкові новини, корисну інформацію та анонси подій на сторінці ДПС у мережі Фейсбук. 

 

  Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»