Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Запитували - відповідаємо

опубліковано 06 липня 2021 о 13:03

Як фізичній особі, яка через релігійні переконання відмовилась від прийняття РНОКПП, повідомити контролюючий орган про зміну даних, які вносяться до окремого реєстру ДРФО - платників податків?

Якщо у фізичної особи, яка відмовилася від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника, відбулися зміни даних, які містяться в окремому реєстрі Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, то вона зобов’язана протягом місяця з дня виникнення таких змін повідомити контролюючий орган шляхом подання заяви про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта за формою № 5ДРП.

Такі зміни можуть виникнути у зв’язку зі зміною прізвища особи та отриманням нового паспорта громадянина України.

Фізична особа подає Заяву за ф. № 5ДРП до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання - до контролюючого органу за новим місцем проживання, а фізичні особи, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання - до будь-якого контролюючого органу.
Для заповнення Заяви за ф. № 5ДРП використовуються дані паспорта громадянина України та інших документів, які підтверджують зміни таких даних.
У Заяві за ф. № 5ДРП в обов’язковому порядку зазначається номер попереднього паспорта громадянина України у формі картки, до якого було внесено слово «відмова», та реквізити діючого паспорта, на підставі якого заповнюється така Заява.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»