Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За рахунок вжитих до боржників Рівненщини заходів до бюджету надійшло більше 40 мільйонів

опубліковано 09 липня 2021 о 13:11

 «До державного бюджету за рахунок погашення боргів платників податків у першому півріччі надійшло 29,7 мільйонів,  до місцевих скарбниць – 10,9 мільйонів гривень», - повідомила заступник начальника ГУ ДПС у Рівненській області Зоя Хоній.

У результаті заходів, що вживалися відповідно до вимог Податкового кодексу України, значні суми надійшли від стягнення платіжними вимогами та вилучення коштів з рахунків боржників – 1,1 мільйона, за рахунок вилучення готівкових коштів – 0,5 млн. грн., від реалізації майна підприємств-боржників, що перебуває в податковій заставі – 1,5 млн. Від підприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства, скарбниці отримали 1,9 мільйона.

Утім, чимало платників податків ще  боргують державі. Так, на початок липня поточного року податковий борг до зведеного бюджету склав 712,4 млн. грн. ( 169,8 млн. грн.  з них – це борг банкрутів), у т.ч. борг до місцевого бюджету – 239,3 мільйонів.

Зоя Хоній зауважує, що робота з недопущення та погашення податкового боргу залишається пріоритетним напрямком роботи податкової служби. Адже своєчасно сплачені податки є запорукою фінансової стабільності як місцевих громад, так і держави в цілому.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»