Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон про одноразове добровільне декларування обговорили під час зустрічі з бізнесом, громадськістю та науковцями

опубліковано 19 серпня 2021 о 10:28

Днями в Головному управління ДПС у Рівненській області відбулася зустріч з представниками  бізнесу, громадських організацій  та науковцями - економістами Національного університету водного господарства та природокористування,  в ході якої обговорювалось питання одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, яке розпочинається з вересня цього року.

Керівник податкової служби області Віталій Чуй зазначив, що в  Україні було багато спроб запровадження так званої податкової амністії, зокрема, у 2005 році. Однак з низки причин це питання відкладалося. Сьогодні рішення щодо проведення одноразового добровільного декларування прийнято. І зацікавленість до цього питання з боку суспільства досить висока.

Закон про добровільне декларування активів, перш за все, є можливістю взаємно почати відновлювати довіру між бізнесом та податковою службою. Одноразове добровільне декларування доходів є правом, а не обов’язком громадянина. Виключно за власним бажанням особа може задекларувати свої активи, які раніше не були оподатковані.

В свою чергу, заступник генерального директора ТОВ – Компанія «Пульсар і Ко» Богдан Гапяк зупинився на питаннях щодо гарантій, які отримує особа, що добровільно задекларує і сплатить збір, хто може декларувати, а хто не може бути декларантом.

Під час заходу обговорювались питання, що цікавили учасників зустрічі в частині, зокрема, переліку активів, що підлягають декларуванню, ставок збору з одноразового (спеціального) добровільного декларування, юридичних наслідків  неподання  одноразової (спеціальної) декларації тощо.

За результатами зустрічі, учасники висловили бажання та готовність долучитися до заходів з інформування громадян в частині декларування ними своїх активів. Зокрема, завідувач кафедри обліку і аудиту НУВГП, кандидат економічних наук, доцент кафедри обліку та аудиту Наталія Позняковська запропонувала долучити до інформаційної кампані студентів Вишу, які є волонтерами податкової служби області.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX