Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків про податкову знижку

опубліковано 01 вересня 2021 о 17:02

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області нагадують громадянам про право на отримання податкової знижки: зверніть увагу, що перелік витрат, дозволених для включення до податкової знижки, визначений п.166.3 ст. 166 Податкового кодексу (далі – ПКУ).

Податкова знижка для фізичних осіб, які не є суб'єктами господарювання – це документально підтверджена сума витрат платника податку - резидента у зв'язку з придбанням товарів (робіт, послуг) у резидентів - фізичних або юридичних осіб протягом звітного року, на яку дозволяється зменшення його загального річного оподатковуваного доходу, одержаного за наслідками такого звітного року у вигляді заробітної плати, у випадках, визначених Податковим кодексом.

Податкова знижка може бути надана виключно резиденту, який має реєстраційний номер облікової картки платника податку та резиденту – фізичній особі, яка через свої релігійні переконання відмовилась від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків і має про це відмітку у паспорті.

Загальна сума податкової знижки, нарахована в звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу, нарахованого як заробітна плата.

Витрати, які включаються до податкової знижки, мають бути документально підтверджені платіжними та розрахунковими документами. Це можуть бути квитанції, фіскальні або товарні чеки, прибуткові касові ордери.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Фізичні особи, які заявляють право на податкову знижку, мажуть подавати декларацію за звітний (податковий) 2020 рік до 31 грудня 2021 року.

Звертаємо увагу на можливість подання декларацій в електронній формі у режимі онлайн через Електронний кабінет платника, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua  або через офіційний вебпортал ДПС.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»