Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Повідомляти про зміни в облікових даних фізичної особи – одна з вимог податкового законодавства

опубліковано 28 вересня 2021 о 14:43

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області звертають увагу громадян, які змінили облікові дані, (наприклад: зміна місця проживання, зміна прізвища, імені, по батькові, тощо) зобов’язані протягом місяця з дня виникнення таких змін подавати контролюючим органам відомості про зміну таких даних.

Внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб платників регламентовано Податковим кодексом України та Наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822 «Про затвердження Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків».

Для того щоб повідомити контролюючі органи про зміну даних фізична особа повинна подати  Заяву про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб – платників податків (Заява ф. № 5 ДР) або Заяву про внесення змін до окремого реєстру Державного реєстру фізичних осіб – платників податків щодо фізичних осіб, які обліковуються за серією та/або номером паспорта (Заява ф. № 5 ДРП).

Ці заяви подаються особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання), а у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання.

Звертаємо увагу, що у випадку тимчасового перебування фізичної особи за межами населеного пункту проживання, тоді зазначені заяви подаються особисто або через представника цієї особи до будь-якого контролюючого органу.

Подати Заяву за ф. № 5 ДР / Заяву за ф. № 5 ДРП платник податків може за допомогою  Електронного кабінету.  Для цього запроваджено новий електронний сервіс – подання відомостей для реєстрації фізичної особи / внесення змін до Державного реєстру засобами електронного сервісу «Електронний кабінет», який знаходиться за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також на офіційному веб-порталі ДПС.


Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»

Додаткові матеріали