Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для зручності платників у сплаті податків діє єдиний рахунок

опубліковано 29 вересня 2021 о 10:46

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області інформують платників податків, що з 01.01.2021 р. набрали чинності ст. 351 Податкового кодексу України (длі – ПКУ)  та постанова Кабміну від 29.04.2020 р.  № 321, якою затверджено Порядок функціонування єдиного рахунка (далі – Порядок).

Так, платник податків за власним бажанням може використовувати єдтиний рахунок для сплати грошових зобов’язань та/або податкового боргу з податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (єдиний внесок) та інших платежів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, заборгованості з інших платежів. Щоб скористатися такою можливістю необхідно подати повідомлення про використання єдиного рахунку в електронній формі через Електронний кабінет.

Відповідно до Порядку єдиний рахунок відкривається на ім’я Державної податкової служби України у Державній казначейській службі України (Казначействі). Єдиний рахунок для сплати податків, зборів та єдиного внеску відкривається як небюджетний та віднесений до рахунків зі спеціальним режимом використання.

Використання єдиного рахунку платником розпочинається з робочого дня, що настає за днем подання ним повідомлення про використання такого рахунку.

 

Детальніше в листівці.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX