Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час «гарячої лінії» - про одноразове добровільне декларування і не тільки

опубліковано 29 вересня 2021 о 10:47

Нещодавно за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислава Грабового пройшов сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації фізичними особами та погашення податкового боргу.

Під час телефонного спілкування Владислав Грабовий звернув увагу платників, що з 1 вересня 2021 року громадяни мають право легалізувати своє майно та статки: нерухомість, валюту або цінні папери тощо, при придбанні або отриманні яких не сплачувалися податки.

Заступник начальника податкової служби області наголосив, що  громадянам, які скористаються правом на одноразову добровільну декларацію та із задекларованих активів сплатять збір, держава гарантуватиме звільнення від відповідальності за несплату податків.

Також громадяни цікавилися, що таке одноразове (спеціальне) добровільне декларування, які активи можна задекларувати, які ставки одноразового збору та терміни сплати.

Крім того дозвонювачів «гарячої лінії» цікавили питання  механізму погашення податкового боргу зі сплати майнових податків та порядок застосування фінансових санкцій за такі порушення.

На всі  поставлені питання у ході «гарячої лінії» були надані вичерпні відповіді та роз’яснення в межах чинного законодавства України.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX