Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Млинівська ТГ: спільно дбати про розвиток громади

опубліковано 30 вересня 2021 о 11:31

Днями  в приміщення Млиніської ДПІ відбулася зустріч начальника управління податкового адміністрування юридичних осіб ГУ ДПС у Рівненській області Олени Дімітрук, заступника начальника управління електронних сервісів Валерія Рокунця та начальника Млинівської ДПІ  із активом територіальної громади.

Представники податкової служби ознайомили присутніх із основними положеннями Закону України від 15.06.2021 № 1539 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету".

Олена Дімітрук наголосила, що легалізувати свої активи, які були приховані від оподаткування, громадяни мають змогу впродовж року - з 1 вересня 2021 року до 1 вересня 2022 року шляхом подання спеціальної декларації. Добровільному декларуванню підлягають валютні цінності, нерухоме та рухоме майно, земельні ділянки, цінні папери, паї у майні юридичних осіб, інші корпоративні права; будь-які джерела отримання дивідендів чи інших видів доходу, наприклад, депозит у банку, права інтелектуальної власності, пам’ятні монети і банкноти. Для того, щоб задекларувати готівкові гроші, які не розміщені на рахунку в банку, їх потрібно розмістити на спеціальному рахунку в банку України до подання декларації. Також роз’яснила за якими ставками оподатковуються задекларовані активи та зазначила, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом в електронній формі через Електронний кабінет платника.

Учасники зустрічі у продовження розмови обговорили використання електронних сервісів ДПС жителями громади, застосування РРО суб’єктами господарювання, стан погашення заборгованості по платежах, проведення операції «Урожай», питання сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, адже належний облік об’єктів нерухомості забезпечить додаткові надходження до бюджету.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: 

https://www.facebook.com/TaxUkraine  

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX