Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці закликають платників податків дотримуватися норм діючого законодавства при сплаті єдиного внеску

опубліковано 30 вересня 2021 о 11:36

В Головному управлінні ДПС у Рівненській області звертають увагу роботодавців, що вчасне здійснення державою зобов’язань перед громадянами, зокрема, виплата пенсій і надання соціальних допомог, напряму залежить від наповнюваності державних цільових фондів за рахунок єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Якщо єдиний внесок не буде сплачено, то бракуватиме коштів для належних виплат, тож  громадяни будуть  позбавлені соціального захисту.

На початок вересня поточного року на Рівненщині заборгованість зі сплати єдиного внеску складала 140,3 млн гривень. Порівняно з початком року відбулось скорочення як суми боргу, так і кількості самих боржників. Як повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий, в області заборгованість з єдиного внеску порівняно з 01.01.2021 року зменшилась на 16,0 млн гривень. Всього ж цей платіж боргують 6756 суб’єктів - 5777 фізичних осіб та 979 юридичних.

Працівниками ГУ ДПС в області з метою скорочення заборгованості з ЄСВ протягом січня-вересня поточного року до територіальних органів ДВС на стягнення заборгованості вже передано 8129 вимог на загальну суму 140,0 млн гривень, в рахунок погашення боргу від органів ДВС надійшло коштів на суму 8,1 млн гривень.

В податковому відомстві наголошують: єдиний внесок підлягає обов’язковій сплаті, незалежно від фінансового стану платника. Його своєчасна сплата гарантує громадянам їх право на соціальний захист, а це – соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, пенсійне забезпечення та інші виплати.

Тож податківці краю звертаються до платників податків дотримуватися норм діючого законодавства при сплаті єдиного внеску!

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Податкові новини, корисну інформацію та анонси подій читайте на сторінці ДПС України у мережі Фейсбук. Запрошуємо вас приєднатися: 

https://www.facebook.com/TaxUkraine  

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX