Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Рівненщини навчали платників податків користуватися Електронним кабінетом

опубліковано 11 листопада 2021 о 11:26

Нещодавно фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області провели чергову Zoom конференцію на тему «Електронні сервіси для платників податків та можливості Електронного кабінету». В ході конференції начальник управління електронних сервісів Ірина Клинова та начальник сектору організації роботи ЦОП, надання адміністративних послуг, електронних сервісів та електронного документообігу Галина Крат розповіли платникам про  електронні сервіси ДПС, які спрощують взаємодію з податковою службою.

Так, на сьогодні одним із популярних електронних сервісів є Електронний кабінет, за допомогою якого здійснюється взаємодія органів ДПС і платників у режимі реального часу, та який забезпечує повний спектр послуг для юридичних осіб і фізичних осіб – підприємців та громадян.

Ірина Клинова розповіла учасникам заходу про порядок отримання електронного цифрового підпису, необхідного для реєстрації на потралі ДПС та входу до Електронного кабінету платника податків. Про порядок роботи, подання звітності, отримання довідок, перегляду стану розрахунків з бюджетом для громадян розповіла Галина Крат.

В ході конференції податківці надавали відповіді на питання, які цікавили учасників щодо роботи в Електронному кабінеті.

Ірина Клинова зазначила, що завдяки дистанційним можливостям значно скорочується час, необхідний на оформлення та подання звітності до податкових органів, підвищується оперативність та якість надання адмінпослуг, зникає необхідність для платника безпосередньо  відвідувати приміщення податкових органів. За словами податківця, цей зручний безкоштовний сервіс працює цілодобово в режимі реального часу за допомогою персональних комп’ютерів та смарт-пристроїв з використанням електронно-цифрового підпису будь–якого акредитованого центру сертифікації ключів.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX