Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок ведення товарних запасів та застосування РРО обговорювали під час семінару у Рівному

опубліковано 06 січня 2022 о 08:08

Днями для платників податків Рівненщини фахівцями Головного управління ДПС у Рівненській області спільно з представниками дирекції Рівненського Територіального відділення АППУ було проведено семінар, під час якого суб’єкти господарювання дізнавались про те:  хто зобов’язаний використовувати РРО/ПРРО та які є винятки, порядок ведення обліку товарних запасів, затверджений наказом Мінфіну № 496 від 03.09.2021 та порядок реєстрації РРО та програмних РРО.

Учасники заходу мали змогу почути про актуальні питання щодо порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій та можливості використання програмних РРО.

Окрему увагу приділили порядку  ведення обліку товарних запасів, який поширюється на фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, які відповідно до чинного законодавства зобов'язані вести облік товарних запасів та здійснювати продаж лише тих товарів, що відображені в такому обліку, та осіб, які фактично здійснюють продаж товарів (надання послуг) та/або розрахункові операції в місці продажу (господарському об'єкті).

Крім того, учасники семінару отримали практичні навички щодо реєстрації програмних РРО за допомогою сервісів ДПС України.