Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як почати роботу з ПРРО

опубліковано 28 січня 2022 о 10:36

В ГУ ДПС у Рівненській області звертають увагу, що на веб-порталі ДПС у відповідному розділі банеру «Програмні РРО» (https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/) розміщені безкоштовні програмні РРО. Для того, щоб розпочати роботу на такому ПРРО, необхідно здійснити наступні кроки:

1. Обрати програмне забезпечення.

2. Отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП) для відповідальної особи. На веб-порталі КЕП ДПС розміщено роз’яснення та зразки заповнення документів.

3. Зареєструвати господарську одиницю, де буде використовуватись ПРРО. Повідомити ДПС про такий об’єкт оподаткування шляхом подання повідомлення за формою № 20-ОПП.

4. Подати Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (форма J/F 1316604) або декілька заяв – за потреби. Заяву в електронній формі подають засобами Електронного кабінету або засобами Єдиного вікна подання електронної звітності. Заява про реєстрацію реєстратора розрахункових операцій

5. Зареєструвати касира на фіскальному сервері. Реєстрація касира здійснюється шляхом подання Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форма J/F1391802) через Електронний кабінет платника або будь-яке інше програмне забезпечення із зазначенням ідентифікатора ключа.

6. Ввести в ПРРО перелік товарів.

7. Службовий документ про відкриття/закриття зміни створюється на ПРРО автоматично з присвоєнням локального номеру та направляється до фіскального серверу ДПС. Реєструється сервером шляхом присвоєння номера, який є номером зміни. Номер зміни повідомляється особі, яка відкриває зміну на ПРРО, у відповіді фіскального сервера. На одному ПРРО може бути відкрита одночасно тільки одна зміна. При цьому дозволяється відкрити нову зміну за умови закриття попередньої.

8. Закрити робочу зміну. Для цього формується фіскальний звітний чек/фіскальний звіт.

Подати Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (форма J/F 1316604) або декілька заяв – за потреби. Заяву в електронній формі подають засобами Електронного кабінету або засобами Єдиного вікна подання електронної звітності. Заява про реєстрацію реєстратора розрахункових операцій

Реєстрація касира здійснюється шляхом подання Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форма J/F1391802) через Електронний кабінет платника або будь-яке інше програмне забезпечення із зазначенням ідентифікатора ключа.

Службовий документ про відкриття/закриття зміни створюється на ПРРО автоматично з присвоєнням локального номеру та направляється до фіскального серверу ДПС. Реєструється сервером шляхом присвоєння номера, який є номером зміни. Номер зміни повідомляється особі, яка відкриває зміну на ПРРО, у відповіді фіскального сервера. На одному ПРРО може бути відкрита одночасно тільки одна зміна. При цьому дозволяється відкрити нову зміну за умови закриття попередньої.

 Закрити робочу зміну. Для цього формується фіскальний звітний чек/фіскальний звіт.

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX