Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рівненщина: в рахунок погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску надійшло більше двох мільйонів гривень

опубліковано 11 лютого 2022 о 10:15

Станом на 01.02.2022 заборгованість платників податків області зі сплати єдиного внеску складає 134,9 млн гривень.

Як зазначає в.о.начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий, податківцями  приділяється особлива увага погашенню заборгованості з єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, який формує дохідну частину Пенсійного фонду України. Але наявність заборгованості по сплаті цього платежу – це не лише недоотримання коштів державою, а ще й втрата особами, які підлягають загальнообов’язковому страхуванню страхового, стажу, а також права на пенсію.

Платникам податків необхідно пам'ятати, що за наявності у них одночасно зобов’язань зі сплати єдиного внеску, зобов’язань по сплаті податків та інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами - сплата єдиного внеску виконується в першу чергу і має пріоритет перед усіма іншими, крім зобов’язань з виплати заробітної плати. А сума єдиного внеску, своєчасно не нарахована та/або не сплачена в строки, обчислена податковими органами у передбачених законодавством випадках, є недоїмкою. Суми недоїмки стягуються з нарахуванням пені та застосуванням штрафів.

В результаті вжитих податківцями Рівненщини заходів, у січні поточного року в рахунок погашення заборгованості зі сплати єдиного внеску вже надійшло 2,1 млн гривень. За цей період на виконання до органів ДВС було направлено 150  вимог на загальну суму 2,08 млн гривень.

Наголошуємо, що тільки сумлінне ставлення кожного платника податків до своїх обов’язків щодо своєчасної сплати єдиного внеску та розуміння необхідності термінового погашення заборгованості дозволить вирішити проблему створення нових боргів.

Нагадуємо, що переглянути інформацію щодо заборгованості зі сплати єдиного внеску можливо в «Електронному кабінеті платника», обравши в меню приватної частини кабінету «Стан розрахунків з бюджетом».

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX