Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про застосування РРО та ПРРО податківці нагадали підприємцям міста Рівне

опубліковано 14 лютого 2022 о 11:58

Про видачу фіскального чеку при продажу товарів інформували фахівці Головного управління ДПС у Рівненській  області суб’єктів господарювання, що здійснюють діяльність у місті Рівному.

Податківці звернули увагу, що з 1 січня 2022 року обов’язок застосувати РРО або ПРРО мають підприємці – платники єдиного податку, які перебувають на 2-4 групах та здійснюють продаж товарів за готівку.

Платники можуть користуватися як традиційними касовими апаратами так і програмними. Зважаючи, що наразі з придбанням традиційних РРО є труднощі, податківці рекомендували придбавати програмні РРО, зокрема безкоштовне програмне забезпечення від ДПС.

Податківці розповіли, що на сайті ДПС України можна завантажити таке безкоштовне програмне забезпечення для ПРРО, і використовувати його можна як для операційної системи Windows, так і для Android. Також на сайті можна отримати інформацію про порядок його реєстрації та інші питання, що стосуються процесу роботи.  У разі необхідності, платники можуть звернутися до фахівців у Центр обслуговування, що діє при податковій інспекції.

Крім цього, податківці звернули увагу, що крім видачі фіскального чека підприємці повинні забезпечити для покупця можливість розрахуватися платіжною карткою, та нагадали про ведення обліку товарних запасів, порядок якого затверджено наказом Міністерства фінансів України від 03.09.2021 № 496.

Також податківці розповіли, що з 1 вересня 2021 року громадяни України мають можливість задекларувати свої активи, при придбанні яких податки та збори не були сплачені, зокрема які фізичні особи мають право на податкову амністію, які об’єкти можна декларувати, як визначити базу оподаткування та який порядок подання одноразової декларації. Нагадали і про кампанію декларування доходів громадян за 2021 рік, яка розпочалась 1 січня та триватиме до 1 травня 2022 року. 

 

 

Підписуйтесь на Telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу “InfoTAX